-Durata unei sedinte de salinoterapie este de 45 minute si incepe la ore fixe
-Salina dispune de 9 fotolii pentru adulti si 3 pentru copii precum si un spatiu destinat jocului de sah si un loc de joaca pentru copii.

-Temperatura in camera salina este cuprinsa intre 20 si 24 grade in functie de anotimp pentru a nu avea efect negativ asupra organismulla intrarea si parasirea salinei
-Umiditatea este cuprinsa intre 40% si 60% pentru a obtine cele mai bune rezultate terapeutice 

 

-Dupa fiecare sedinta de salinoterapie aerul viciat este inlocuit cu aer proapat de 3 ori in 15 minute datorita sistemul deventilatie performant.
-Particulele de sare au o încărcătură negativă considerabilă (6-10 nK/m3 ), iar suprafaţa căilor respiratorii au o uşoară încărcătură electrică pozitivă. Din această cauză microparticulele de sare au capacitatea de a pătrunde în sistemul respirator şi de a se “lega” de epiteliul căilor respiratorii.
-Interiorul camerei saline este un mediu aseptic (peretii sunt acoperiti de un strat de sare gros de aproximativ 5 cm iar podeaua este acoperita de sare de aproximativ 15 cm)

-Generatorul de aerosoli salini are rolul de a transforma sarea de puritate foarte mare în microparticule de diferite diametre, acestea variind între 1 şi 10 microni. Particulele sub 5 microni au capacitatea de a pătrunde în tractul respirator inferior şi asigură astfel un efect terapeutic major.
-Generatorul de aerosoli folosit de noi corespunde normelor Europene si are urmatoarele acreditari

Tratamentul în Salina din Oraş nu înlocuieşte consultul medicului de specialitate. Este recomandată consultarea unui medic specialist înainte de începerea terapiei, precum şi în cazul aparţiei unor noi simptome.