Cu siguranță că de-a lungul timpului ați avut ”roșu în gât”. Senzația de durere la fiecare înghițitură este din cauza inflamației amigdalelor și faringelui. În cazul în care pe lângă disconfortul la înghițire, aveți și febră, înseamnă că vă confruntați cu un caz de amigdalită. Rolul amigdalelor este asemănător cu cel al unui filtru, acestea având menirea de a bloca germenii, pentru a impiedica patrunderea lor pe caile respiratorii. Totodată, amigdalele produc si anticorpi care lupta cu infectia.

În proporție de 70% amigdalita este de natură virală, principalele vinovate fiind virusurile gripale și paragripale. Trebuie să avem grijă, mai ales în această perioadă, când frigul și umezeala contribuie la apariția infecțiilor, în general.

Printre simptomele principale se află:
– febră mică;
– durere în gât de intensitate scăzută;
– senzație de gât uscat.

În cazul în care afecțiunea nu este tratată corespunzător și reapare, pe o perioadă lungă de timp, poate afecta organele interne și declanșează reumatismul articular acut.


Chiar dacă pare o afecțiune care se poate trata numai cu ajutorul antibioticelor, există remedii naturiste care au efecte benefice.

Ceai din flori de tei – acesta poate fi folosit atât în variantă concentrată, pentru gargară, cât și normal pentru consum. În cazul în care alegeți să faceți gargară trebuie să știți că aceasta dezinfectează și tratează amigdalita din exterior, iar dacă alegeți ceaiul, acesta ajută la întărirea sistemului imunitar și scade temperatura corpului.

Compresa cu perma de sare – este folosită pentru ameliorarea durerii și, dacă este păstrată mai mult, reduce umflărutile amigdaleor. Perna de sare ar trebui folosită seara înaimte de somn, în mod ideal. La Salina găsiţi o gamă variată variată de perniţe din sare.

Apă caldă cu sare – este un tratament cunoscut de sute de ani, pentru efectele pe care le are în tratarea durerilor de gât. Puneți la încălzit apă în care adăugați sare. Cu soluția obținută faceți gargară frecvent.

Tratamentul cu aerosoli salini – Salinoterapia stimulează dezvoltarea florei normale din tractul respirator ce are rol de protecție în cazul unor viitoare infecții. Pentru efecte vizibile, este necesar un tratament ce constă în efectuarea zilnică a unei ședințe de 45 de minute, timp de 10 zile, consecutiv.

Vă așteptăm La Salina  pentru a vă convinge de efectele benefice asupra organismului!

Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol pe Facebook pentru prieteni tăi.