Oscilaţiile de temperatură sunt extrem de prezente in acesta perioadă. Într-o zi este cald şi bine, a doua zi plouă şi este frig. Astfel de variaţii meteorologice nu cauzează probleme doar în alegerea vestimentaţiei potrivite sau a stării de spirit, ci constituie un adevărat pericol şi pentru imunitatea organismului.

Pentru o persoană fără probleme de sănătate, alternanţa cald – frig de la o zi la alta poate să nu aibă repercusiuni notabile. Totuşi, pentru cei cu o imunitate scăzută, precum şi pentru bolnavii cronici, orice schimbare bruscă a vremii este resimţită în starea generală de sănătate.

Iată care sunt principalele probleme de sănătate la care suntem predispuşi în această perioadă:

Imunitate scăzută

Una dintre principalele probleme cauzate de schimbările bruşte de temperatură este slăbirea imunităţii. Trecerea de la cald la rece poate da peste cap organismul, aparând astfel stări de oboseală şi slăbiciune. Copiii, bătrânii şi persoanele bolnave sunt cei mai expuşi consecinţelor slăbirii sistemului imunitar.

Depresie

Vremea instabilă  poate aduce la rândul ei un dezechilibru psihic pentru persoanele meteosensibile, care vor avea stări emoţionale oscilante, iar în încercarea de a se adapta acestor noi condiţii,  se pot confrunta cu stări de indispoziţie şi depresie. În plus, aceştia pot întâmpina probleme de concentrare şi insomnii.

Probleme respiratorii

Trecerea rapida de la cald la rece poate duce la apariţia astmului sau a unor afecţiuni pulmonare.

Accentuarea afecţiunilor reumatice

Din cauza aerului rece şi umed, persoanele care suferă de reumatism se confruntă cu dureri foarte mari. Mai mult decât atât, fronturile de aer umed  agravează diferitele forme de reumatism cronic degenerativ.

Accentuarea problemelor cardiovasculare

Când temperatura de afară scade brusc, organismul încearcă să rețină cât mai multă căldură. Drept urmare, vasele de sânge se contractă, fluxul sangvin se reduce, tensiunea arterială crește. 

Schimbările bruşte de temperatură pot agrava simptomele cardiacilor. Pacienţii hipertensivi au mai des oscilaţii ale tensiunii arteriale, dar şi ale pulsului, frecvent tahicardie. Răcirea bruscă poate duce la creşterea valorilor tensiunii arteriale, mai ales dimineaţa.

Ameţeli, dureri de cap şi oboseală excesivă

În momentul în care vremea se răceşte brusc, foarte multe persoane se confruntă cu ameţeli şi dureri de cap. Există mulţi oameni care acuză o stare de oboseală acută, o astenie fizică şi psihică, o stare de somnolenţă continuă şi chiar depresie, cu toate că se odihnesc corespunzător. Din acest motiv, este bine să ajutăm sistemul imunitar consumând, pe de o parte, multe legume şi fructe, deoarece conţin vitamine şi minerale, iar pe de altă parte, suplimente nutritive. Astfel, putem preveni afecţiunile provocate de aceste oscilaţii de temperatură.

REMEDII

Ca să combați toate aceste probleme apărute din cauza schimbărilor bruşte de temperatură, pe lângă mişcarea în aer liber, consumul de fructe şi legume o alternativă este şi salinoterapia. La Salina Satu Mare ai posibilitatea să te bucuri de salinoterapie într-un mediu plăcut şi relaxant pentru un sistem imunitar puternic.

La Salina Satu Mare vă aşteptă cu drag de luni până vineri de la ora 14 la 21,  iar sâmbătă de la ora 10 la 15.